Wat

Palante biedt een menu aan van 6 koude en 6 warme gerechten, geïnspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. De hapjes worden voor 80% bereid met planten, maar de hard core vleeseter wordt ook bediend. Elk gerecht weegt een ons en kost tussen €3,00 en €3,75. De gast kan zelf besluiten hoeveel zij/hij wil eten en uitgeven. Palante speelt zo in op de markt voor de snelle gezonde trek. Het eten is origineel, vers gemaakt en gezond. Slow fast food van de 21ste eeuw, goed en gezond eten dat snel op je bord ligt. Van carnivoor tot veganist, van flexitariër tot vegetariër, iedereen komt aan zijn trekken in Palante.


Op het menu verder bitterballen van chef Thor, organische wijnen uit Italië en Duitsland, biologische bieren uit Nederland en verse sappen. Een do-it-yourself limonade- en theebar met siropen, gember, citroen, kaneel, steranijs, munt en honing. En ontbijt met granola, yoghurt, gestoofde peren-cranberry crumble en appel-olijfoliecake.


We gebruiken biologische ingrediënten voor zover het dierlijke producten zijn. Dat betekent alle zuivel, eieren, kip en rund biologisch geproduceerd zijn.

Waarom

Omdat we mensen lekker willen laten eten, verleiden tot het eten van groenten en om ze een derde huis te bezorgen. Duurzaamheid en gezondheid staan op de verborgen agenda, dat willen we bereiken door veel smaak en betaalbare kwaliteit te bieden. Dan komt de rest vanzelf.
Waar komt de naam Palante vandaan?

Eddy ging in Paradiso naar de band Hurray for the Riff Raff en hoorde daar het lied Palante. Het was een Eureka-moment. Het woord is een verbastering van pa’alante, Puertoricaans slang voor voorwaarts. En de opmerkzame lezer leest ook het woord ‘plant’ erin.


‘Plant Voorwaarts’, dat is wat Palante doet: een keuken waarin planten de hoofdrol spelen en waarbij vleesproducten een bijrol mogen spelen.


Wie

Eddy Blaas, rechts op de foto (Utrecht, 13 juni 1965).


Afgestudeerd econoom aan de VU Amsterdam. Twaalf jaar ervaring als zelfstandig horeca-ondernemer in Chiny, België. Mede-eigenaar en chef de cuisine van Hotel-restaurant Le Point de Vue. Is sinds 2015 werkzaam als zelfstandig keukenconsulent in Amsterdam.


In Palante is hij verantwoordelijk voor de keukenmanagement en back-of-house management.
Jerry van Schaik, links op de foto (De Bilt, 01-08-1966).


Afgestudeerd econoom aan de VU Amsterdam. Vijftien jaar ervaring in de horeca als zelfstandig ondernemer in Boekarest, Roemenië. Heeft in 2016 zijn bedrijven Grand Café Van Gogh en Rembrandt Hotel verkocht en is teruggekeerd naar Nederland.


In Palante is hij verantwoordelijk voor front of house-management, marketingcommunicatie en pr.

Onze Partners